Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 20:14
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Головна » 2021 » Травень » 26 » ВТІШНИЙ ДАРУНОК БІБЛІОТЕЦІ
08:16
ВТІШНИЙ ДАРУНОК БІБЛІОТЕЦІ

Приємно отримувати в подарунок книжки, особливо з автографами авторів. І хоч день дарування книг книгозбірні давно минув, центральна бібліотека селищної громади отримала нещодавно свіженьке видання з написом «Шановним читачам Гощанської бібліотеки з побажаннями оберігати світлу пам’ять про краян. Щиро – Олексій Чуприна. 12.05.2021 року».

 Прочитавши, я б  поставила цю книжку поряд з романами таких видатних українських письменників, як Володимир Лис, Андрія Кокотюхи, Люко Дашвар та іншими. І на те є ряд причин. Насамперед, книжка «Історія роду Хоменчуків» захоплює вже з перших сторінок читання, не даючи відволіктися ні на мить. Мова написання  - доступна й образна, сюжет – місцевий,  історичний, головні персонажі – три покоління земляків роду Хоменчуків,  художня форма – спогади. Як зазначають автори «Історія роду Хоменчуків», брат з сестрою Олексій та Валентина Чуприни, це не плід художньої фантазії, це спогади, які передавалися з покоління в покоління.

Книжку неможливо читати без емоційного резонансу, настільки автори правдиво передали спільні і важливі риси характеру персонажів крізь століття, заподіяне зло й добро, селянський супротив проти тяжкої праці, приниження та гідну помсту за заподіяні кривди. Впродовж читання всього художнього твору яскраво відчувається прихильність авторів до славного своєю честю та порядністю героїв оповідей, прослідковується чітко виражена емпатія та симпатія. Окрім цього, автори дуже майстерно й образно, з любов’ю змальовують мальовничі куточки рідної землі : «…І хоч почали косовицю у передранкових сутінках, вже давним-давно зійшло сонечко, обрій ніби розширився, і стало ніби просторіше. Сонячні зайчики забігали по лезах кіс, а на траві ще висіли бурштинові краплини роси…».

На мою думку, автори видання, не випадково поставили на початку передмови слова із вірша «Гімн українців усього світу» Григорія Гладкого, висловивши цим замисел та  головну сюжетну лінію твору : «Щоб наші нащадки, душею красиві, згадали нас, як розумних людей».

Книжка «Історія роду Хоменчуків» чекає на бібліотечній поличці нашої книгозбірні вас, наші шановні книгомани!

Читайте, збагачуйтесь духовно, та пізнавайте історію нашого героїчного й мальовничого краю!

                                                                                                                                       Олена ГАЖАМАН,

бібліограф центральної бібліотеки  

Переглядів: 148 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: