Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 20:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Головна » 2021 » Березень » 3 » ВЕСНА І ЖІНКА ДУЖЕ СХОЖІ
16:17
ВЕСНА І ЖІНКА ДУЖЕ СХОЖІ

ВЕСНА І ЖІНКА ДУЖЕ СХОЖІ

Після втомлених зимових буднів, з першими  впевненими променями сонця, серця людей потребують більше ніжності, теплоти й любові. З приходом весни оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, зодягаючись у зелень, квітнуть дерева. І не дивно, що саме на початку цієї прекрасної пори, коли все пробуджується, розцвітає й набирає сили, жінок всього світу вітають з Днем весни.

Людство знає і памятає чимало величних постатей жінок не лише країни, а й нашого краю. Однак, якою самостійністю характеру, розсудливістю, розумом не відзначалася жінка, які б високі пости не займала, чим би не прославила себе й людство, в першу чергу вона –  МАТИ, КОХАНА, БЕРЕГИНЯ сімейного щастя та вогнику.

Сьогодні все частіше можна почути вирази : «Бібліотека – місце зустрічі», «Бібліотека - відкритий публічний простір», «Бібліотека – доступ до інформації та знань». І це не дивно, адже ми змінюємо світ, а світ змінює нас. Нині сучасна  книгозбірня  перестає бути не лише місцем, де зберігаються книжки, а стає дійсно громадським центром спілкування, комфортним і максимально зручним для користувачів та відвідувачів.

 В Гощанській книгозбірні завжди було доброю традицією проводити святкові соціокультурні заходи. Цього року їх цікавість, корисність та актуальність обумовлюється ще й тим, що з початку року такі культурно-просвітні евенти проводяться в оновленому приміщенні бібліотеки, де просторо, затишно й світло, де є чим бібліотечним працівникам зацікавити, привернути увагу користувачів та відвідувачів. Враховуючи сьогодні підвищений інтерес жителів громади до надання бібліотекою нестандартних послуг та інформації, сюди приходять бажаючі незалежно від віку не лише взяти чи почитати книжку, газету, журнал, а й відпочити, психологічно розслабитися,  поринувши у світ прекрасного, корисного та повчального.

Цього тижня до центральної бібліотеки на гостину завітали ветерани праці селища разом з головою ветеранської організації Людмилою Музичук. Зміна іміджу бібліотечної установи, створення за допомогою інтер’єру  простору свободи, нові, цікаві й рейтингові видання на абонементі викликали у гостей сплеск позитивних емоцій та вражень. Гостинний та комфортний простір сприяв обміну думками, піднесеному настрою та святковій аурі впродовж всього масового заходу, що підготували для гостей та користувачів книгозбірні працівники відділу інформаційних технологій та обслуговування користувачів Катерина Кісліціна, Алла Ляшук та Олена Гажаман.

Зазвичай, за народними традиціями, переступивши поріг осучасненої книгозбірні, шановані громадянки селища  привітали бібліотечних працівників запашною паляницею та теплими словами побажань успіхів в роботі.

Директорка бібліотеки Оксана Сливка  ознайомила гостей з сучасними зонами гостинності та рецепції, читання, відпочинку та  безбарєрного пересування  всередині приміщення до існуючого бібліотечного фонду. Бібліограф книгозбірні Олена Гажаман презентувала присутнім наявний інформаційно-бібліографічний ресурс, ознайомила з краєзнавчими документами та літературними доробками письменників Гощанщини.

А далі була святкова  літературно-мистецька програма «І знову починається весна…».

Щирі вітання, найліпші побажання адресувала всім присутнім на культурному заході Людмила Музичук та подарувала жінкам квіти.

Привітати  музичними дарунками ветеранів праці та користувачів бібліотеки з святом Весни прийшли вихованці місцевої школи мистецтв.  Мелодію з кінофільму «Хрещений батько» зіграла Олександра Шумик, «Літо Кота Леопольда» - Богдан Гац,  вальс на гітарі - Анна Негодюк з викладачем Володимиром Сорокою, також мелодійний спів присутнім подарувала Катерина Махобей. Власний новий вірш  «Журавлі» продекламувала  присутнім активна читачка бібліотеки,  член літературно-мистецького об’єднання «Веселка», авторка двох поетичних збірок Лідія Хохлюк. Працівники бібліотеки презентували гостям також свої творчі бібліотечні доробки :  відео ролики «Бібліотека : крізь формати змін та перетворень», «Поезія Лесі Українки» та бібліофреш  «Жінка. Весна. Краса».

Завітав на свято привітати  шанованих жінок селища і активний меценат краєзнавчих матеріалів для бібліотеки, уродженець селища Олександр Каташевський.  На цей раз він подарував для організації змістовного дозвілля найменших користувачів книгозбірні м’які іграшки.

І чи не найгучніші  оплески та позитивні овації викликав у присутніх ліричний, задушевний спів під власний акомпанемент на баяні Олександра Малиновського.

Завершено святкове дійство було бібліобаром, де разом із солодощами бібліотекарями було запропоновано шанованим гостям книжкові видання сучасних авторів на будь-який читацький смак та вподобання.

Проводячи подібного роду соціокультурні евенти, намагаючись перетворити книгозбірню в сучасний,  відкритий публічний майданчик  для митців, літераторів та краєзнавців, креативної, амбітної молоді та всіх громадян селища, ми, бібліотекарі, прагнемо змінити стереотип мислення окремих жителів селища  про бібліотеку як лише місце для читання та обміну книжок.

Олена ГАЖАМАН,

бібліограф.

Переглядів: 174 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: