Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 10:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Головна » 2021 » Березень » 1 » ПЕРЕМОЖНИЦЯ З ТВОРЧИМ ДАРОМ
12:45
ПЕРЕМОЖНИЦЯ З ТВОРЧИМ ДАРОМ

ПЕРЕМОЖНИЦЯ З ТВОРЧИМ ДАРОМ

«Читати корисно! Книги освічують душу, піднімають і зміцнюють людину, пробуджують в ній кращі прагнення, гострять її розум і пом’якшують серце», - стверджував у свій час відомий англійський письменник-реаліст  Вільям Текерей.

У наш час інтенсифікації науково-технічного прогресу, активного розвитку суспільства, актуальнішим, ніж раніше, звучать мудрі слова, що стали життєстверджуючим слоганом: «Бути сучасним – означає навчатися все життя». Враховуючи те, що нашій країні нині потрібні ерудовані, освічені не лише фахово, а й  інтелектуально, громадяни, досягнути цього без постійного самовдосконалення, саморозвитку, читання різножанрової фахової, художньої та пізнавальної літератури, просто не можливо.

Ще з далекого дитинства ми пам’ятаємо, що книга – це джерело знань. Ті, хто читає, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор. Книжки дозволяють пізнати мудрість віків та поколінь. Читаючи книги, ми отримуємо через оповідь безпосередній життєвий досвід, підживлюючись чужою мудрістю та продуктуючи її в своє життя.

 І навіть в еру гаджетів, в час новітніх інформаційних технологій та нескінченного потоку нової інформації, особливу увагу за твердженнями науковців, слід приділяти паперовій книжці. Сьогодні можна аргументовано сперечатися зі скептиками читання,  доводити роль та місце книжки в сучасному суспільстві, однак метою нашого повідомлення для користувачів нашої книгозбірні та небайдужих до читання людей,  є інша, не менш важлива, але більш «приземлена» до нинішніх реалів життя, інформація.

Якими б новітніми не були нині  послуги нашої бібліотеки, однак пріоритетом все ж залишається читання. З метою виховання культури читання та естетичних смаків у дітей та підлітків, любові та поваги до книжки, розкриття творчих здібностей учнівської молоді, організації їх змістовного дозвілля, щомісячно в Гощанській центральній книгозбірні проводиться читацький конкурс імені колишньої завідувачки бібліотечної системи краю Наталії Січкарук «Життя поруч з книгою».

Однією з найкращих  читачок у лютому місяці поточного року за результатами оцінки членів організаційного комітету визнана користувачка Гощанської центральної бібліотеки Закотій Дарина, учениця 10-Б класу Гощанської ЗОШ І-ІІІ ст., яка прочитала найбільшу кількість книжок поза шкільною програмою та виконала інші вимоги, передбачені умовами читацького конкурсу. До слова, Дарина приймає активну участь у соціо-культурних івентах бібліотеки та має іскорку творчого дару. Цього тижня і відбулося відзначення переможниці конкурсу в новому, сучасному  приміщенні Гощанської центральної бібліотеки по вул. Соборна, 11. Підтримати та розділити приємну подію прийшли і однокласники Дарини Закотій разом з заступником по позакласній роботі місцевої загальної освітньої школи Наталією Смєшковою. Завідувачка відділом методичної роботи центральної бібліотеки, секретар організаційного комітету Світлана Власюк урочисто вручила переможниці конкурсу Диплом читацького конкурсу та подарунок. Бібліотекар відділу інформаційних технологій та обслуговування користувачів Алла Ляшук підготувала з цієї нагоди відеоролик  «Читай. Пізнавай. Розвивайся». Члени оргкомітету та присутні  побажали активній користувачці й надалі розвивати свій читацький смак та творчі здібності.

В форматі масового заходу завідувачка відділом інформаційних технологій та обслуговування користувачів Катерина Кісліціна провела екскурсію приміщеннями бібліотеки, ознайомила відвідувачів з наявними бібліотечними зонами рецепції, абонементу, інформації, відпочинку та сучасними формами й методами роботи бібліотечних працівників.

Бібліограф книгозбірні Олена Гажаман ознайомила учнівську юнь з літературними доробками місцевих літераторів, наявними краєзнавчими матеріалами та бібліографічним ресурсом.

Цікавість та сплеск позитивних емоцій викликала у відвідувачів арт виставка творчих доробків вихованців місцевої школи мистецтв «Вернісаж емоцій»  (керівник Віталій Коробчук).

Отож, користувачі нашої книгозбірні та поціновувачі мудрого та вічного! Яким би швидким та насиченим  не був ваш ритм життя, завітайте до нашої оновленої книгозбірні! Ми радо підберемо літературу на ваш смак, вподобання, жанр. Прочитавши улюблене чи нове видання, ви в черговий раз зможете почерпнути щось нове, пізнати щось корисне. Не випадкова думка : інтелект, ерудиція, культурний рівень людини вимірюється кількістю прочитаних книжок.

Катерина КІСЛІЦІНА

Олена ГАЖАМАН.

 

Переглядів: 154 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: