Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 21:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Головна » 2021 » Листопад » 25 » Ніл Хасевич
11:26
Ніл Хасевич

"...Я не можу битися зброєю. Але я б'юся різцем і долотом. Я каліка, б'юся в той час, коли багато сильних і здорових людей в світі навіть не вірять, що така боротьба взагалі можлива... Я хочу, аби світ знав, що визвольна боротьба триває, що українці б'ються "

Ніл Хасевич

26 листопада народився головний художник УПА – Ніл Хасевич. Це Людина, яка створила візуальний образ УПА.

Він міг бути успішним художником і жити богемним життям, виставляючись у закордонних салонах. Натомість став митцем-повстанцем, обравши криївку з примітивним друкацьким верстатом. Слава знайшла його вже після смерті - бо саме Хасевич створив більшість візуальних матеріалів Армії.

Минувшина часто сприймається новими поколіннями через певні артефакти минулого. І набагато частіше такими артефактами стають саме книжки. Це найпростіший спосіб в своїй голові зв’язати розрізнені історичні події в міцне намисто розуміння. Це єдина можливість проникнути в минуле, уявити собі його, а значить хоча б частково зрозуміти.

Роман "Паперові солдати" ґрунтується на реальних подіях і розповідає про долі молодих художників. Один з них - Ніл Хасевич – український художник, графік європейського рівня, член ОУН, воїна УПА, уродженець Костопільщини. Слава його знайшла після смерті. Інший герой книги – Білл Титла, американський аніматор українського походження, котрий став головним мультиплікатором студії Волта Діснея.

Книжка дуже легка для прочитання, цікава, динамічна, персонажі – історичні постаті.

В пам’ять про нашого видатного земляка Ніла Хасевича, працівниками Гощанської центральної книгозбірні розгорнута виставка «Ніл Хасевич –головний художник УПА». 

Переглядів: 131 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: