Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 19:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Головна » 2021 » Грудень » 13 » МЕЦЕНАТИ ВІДКРИВАЮТЬ НОВІ ТАЛАНТИ
11:50
МЕЦЕНАТИ ВІДКРИВАЮТЬ НОВІ ТАЛАНТИ

Століттями в Україні живуть традиції та прояви доброчинності. Благодійниками, меценатами стають за покликом душі через співпереживання та співчуття люди, яким не байдужа доля інших людей, які по-справжньому, в силу тих чи інших обставин, цього потребують. Саме меценати в усі часи незалежності держави внесли свою посильну лепту для розвитку та процвітання української літератури й культури. Ними завжди захоплювались та шанували. Серед такої когорти людей і Віталій Скоцик - меценат, науковець, політичний та громадський діяч – для якого благодійництво, це, насамперед, любов до рідної землі та людей, що його оточують. А розвитку української культури й літератури він віддає сьогодні не лише частину свого власного доходу, але й часу, знань та навиків.

Віднедавна, розширюючи коло свого професійного спілкування, зав’язалися дружні зв’язки та намітилися партнерські відносини Гощанської центральної бібліотеки з Віталієм Скоциком. Насамперед, на прохання бібліотекарів, він завітав до книгозбірні з подарунковими власними книжками, затим – делегація бібліотекарів на його запрошення поїхала на V, ювілейний, Всеукраїнський конкурс творів імені Григора Тютюнника "Найкращі з найкращих", приурочений до 90-ліття з дня народження письменника.

В престижному літературному конкурсі взяли участь лауреати та журі попередніх літературних перегонів, організатори святкового дійства, партнери та гості. До слова, конкурс був заснований п’ять років тому видавництвом «Самміт-книга», «Українською бібліотечною асоціацією» та нашим земляком Віталієм Скоциком.

Варто зазначити, що для нас, бібліотекарів, дотичних по роду професійної діяльності до літературного слова, книжки,, була велика честь побувати на такому чудовому творчому зібранні, познайомитися з багатьма відомими творчими особистостями в галузі науки й культури та отримати дюжину позитивних емоцій!

Насамперед, вразила святкова, «родинна», тепла атмосфера в театрі «Сузір’я», церемонія нагородження лауреатів літературного конкурсу та вручення гран-прі, і, звичайно, подячні, щирі слова учасників заходу для мецената та модератора конкурсу Віталія Скоцика.

Захоплюючими та неповторними на літературному святковому дійстві були миті різножанрових музичних вітань від представників всеукраїнської музичної премії «Шлягер року».

До слова, переможців та володаря гран-прі обирала справедливим голосуванням за «закритими ім’ям під визначеним номером» з майже трьох тисяч рукописів потужна команда з числа творчих людей та науковців : Лесі Мудрак, Івана Степуріна, Олени Кононенко, Анатолія Гнатюка, Дмитра Чистяка, Олега Сербіна, Євгена Нищука, Оксани Старак-Повякель, Миколи Гриценка. А академік НАН України, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка, Микола Жулинський є незмінним головою журі з часу його заснування, співголовою - президент Інституту геополітики та стратегічного управління (знову ж) Віталій Скоцик.

У свій час Григір Тютюнник сказав : «Читати - найдешевше і найкорисніше задоволення на Землі". Тому, як зізнались в ході церемонії члени журі, визначати кращих з понад трьох тисяч рукописів було цікаво, але нелегко, хоча «найважче було не читати, а обирати з прочитаного найкраще». Окрім цього, члени журі престижного українського конкурсу творів зазначають, що «сам факт – бути переможцем, окрилює багатьох, вселяє надію в те, що пишеш не даремно. А ще, коли твій рукопис переміг та ще виходить омріяною книжкою, – неймовірне щастя для літератора».

Найвищу нагороду - гран-прі – отримала Людмила Ясна з Києва за повість «Упійманий домівкою», а гранд-лауреатами – дев’ять майстрів слова з різних куточків України. Саме їх творчі доробки невдовзі будуть надруковані партнерами конкурсу і з ними зможуть ознайомитися всі бажаючі.

За багаторічну співпрацю та підтримку літературного конкурсу впродовж п’яти років отримали члени журі та партнери - ряд інформаційних. суспільно-політичних газет, незалежних видань та видавництво «Самітт-книга» Спеціальну відзнаку за високопрофесійну роботу, фахову майстерність, за любов до рідного слова та особистий вклад у становленні та розвитку Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Григора Тютюнника отримала відома українська поетка Леся Мудрак.

Насамкінець, виходячи з побаченого й почутого в столиці того дня, хотілося звернутися до всіх творчих людей, майстрів художнього слова : пишіть. А якщо ви хочете бути почутими та прочитаними, то без вагань надсилайте свої рукописи на літературний конкурс творів імені Григора Тютюнника. А, може, саме вам пощастить і ви станете черговими лауреатами! Тим більше, що цьогоріч віковий бар’єр при подачі творчих праць на конкурс було знято.

Успіху, натхнення всім та гострого пера!

Переглядів: 315 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: