Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 03:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Головна » 2021 » Серпень » 24 » ЯСКРАВІ МИТІ СВЯТКУВАННЯ КРІЗЬ ПРИЗМУ ЧАСУ ТА ОБ'ЄКТИВА
17:49
ЯСКРАВІ МИТІ СВЯТКУВАННЯ КРІЗЬ ПРИЗМУ ЧАСУ ТА ОБ'ЄКТИВА

До відзначення величного свята нашої держави, 30-річного ювілею незалежності України, долучилася разом з всією українською спільнотою і Гощанська центральна бібліотека. Цього дня в приміщенні книгозбірні бібліотечними працівниками Катериною Кісліціною, Аллою Ляшук, Наталією Вознюк та Світланою Юрченко був проведений патріотичний квест «Незалежність у тобі».

З вітальним словом до присутніх з нагоди свята звернулася директорка централізованої бібліотечної системи селищної ради Оксана Сливка. Потому команди дітей, що приймали участь у тематичному квесті, рухалися по п’яти умовним станціям бібліотеки, де на них чекали завдання. Україна багата героїчним минулим, прекрасними містами, архітектурними пам’ятками, дивовижними краєвидами, видатними особистостями, народними звичаями та обрядами. Саме на цю тематику та з метою сприяння розвитку пізнавального інтересу в дітей, і були підготовлені квестові питання. Давши правильні про історію нашої Батьківщини, її героїчних та відомих постатей, впізнавши та назвавши пам’ятні місця нашої громади, тощо учасники заходу отримували прапорці, а затим - відзнаки й подарунки. Для їх кращої орієнтації в історичних епохах та виконання поставлених завданнях, бібліотекарі підготували заздалегідь та продемонстрували в ході проведення квесту учасникам тематичні відеоролики.

Подібні культурно-освітні івенти сприяють поглибленню знань підлітків, користувачів книгозбірні, з історії та краєзнавства, виховують почуття патріотизму, повагу до національних символів та гордості за свою Батьківщину, розвивають вміння працювати в команді.

Як відомо, традиційно, на врочисті свята в Гощі, наші місцеві краєзнавці, фотоаматори, Петро Зубкевич та Володимир Коташевський, завжди радують відвідувачів своїх виставок якісно відтвореними митями сучасності та ретро світлинами. Популярність таких світлин є величезною. Цей не дивно, адже переглядаючи кожен давній знімок, ми ще і ще раз повертаємося спогадами в прекрасні часи, коли нас переповнювали зашкальні позитивні емоції, натхненні миттєвості, знайомі та улюблені місця та близькі нашому серцю люди.

Враховуючи нинішні складні погодні умови, тематичні фотовиставки, присвячені ювілею України, на цей раз були перенесені з скверу по вул. Соборній в центральну бібліотеку.

З нагоди цьогорічного, 30-річного ювілею держави, Петро Зубкевич підготував та розкрив у книгозбірні з своїх власних світлин виставку «30 років Незалежності України. Гоща. Хроніка святкування», на якій відтворено святкові миті та яскраві емоції учасників відзначення щорічних днів народжень України в Гощі, розпочинаючи з 2001 року. І кожна світлина – це окрема історія з глибоким змістом та, можливо, з суперечливим сприйманням. Однак, лише фото, що зафіксувало певний історичний момент, процес або подію може ілюструвати картини життя минулого, та є неперевершеним історичним джерелом.

Затим краєзнавчу виставку світлин «Гоща: від давнини до сучасності» відкрив Володимир Коташевський, зазначаючи, що «..щоб побудувати вдале майбутнє селища, треба знати його минуле». У фотоколекції краєзнавця – різножанрові сюжети: від панорамних знімків - до знакових впізнаних місць старого й нового селища, розпочинаючи з далеких 30-х років минулого століття і до сьогодення. Оглядаючи фотознімки, ми в тій чи іншій мірі ще раз торкаємося до сокровенного – історії нашого краю.

Означені фотовиставки будуть функціонувати в центральній книгозбірні по вул. Соборна, 11 до кінця місяця, тому запрошуємо бажаючих встигнути насолодитись мистецтвом миті відомих нам земляків та впізнати себе крізь призму часу та об'єктива.

Переглядів: 133 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: