Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 14:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Головна » 2021 » Червень » 16 » ГОЩУ ВРАЗИЛИ ВІТАЛІЙ ТА ДМИТРО КАПРАНОВИ
11:41
ГОЩУ ВРАЗИЛИ ВІТАЛІЙ ТА ДМИТРО КАПРАНОВИ

КЗ «Гощанська централізована система публічно-шкільних бібліотек» організовано презентацію нового історичного роману «Паперові солдати» відомих письменників та видавців братів Капранових.

Проте не обійшлося без приємних несподіванок. Віталій та Дмитро, оскільки вперше відвідали наше містечко, презентували читачам замість однієї книги аж… 6. 

Розпочали з найсвіжішого із привезеного – історичного роману «Паперові солдати», котрий читає вся Рівненщина. У романі йдеться про долю художника Ніла Хасевича, який у молодому віці втратив ногу в залізничній катастрофі, замість перспективи працювати в Америці обрав місце вчителя на Волині, а потім боротьбу в лавах УПА за самостійну та вільну Україну.

Як кажуть про твір його автори, це - не сумна історія про УПА. Приклад Хасевича має надихати українців, не дати опустити руки. А інтрига роману – в появі ще одного його героя-українця – батька «Білосніжки» Білла Титли, головного аніматора студії Волта Діснея.

Справді вражає «Історія Незалежності України» – від Трипілля до 1991 року, дивовижна та напрочуд компактна. Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.

З нотками інтриги презентували книгу «Майдан. Таємні файли». Автори проводять журналістське розслідування аби дізнатися правду про Майдан та переповісти її читачеві, адже багато питань залишалися без відповіді навіть для тих, хто брав безпосередню участь у згаданих подіях.

Що відбувалося за лаштунками Майдану? Хто платив за Революцію? Як ділили владу переможці? Хто і чому здав Крим та Донецьк? Яким дивом встояли Одеса і Харків? Чи насправді підтримувала Майдан Європа? На ці та багато інших запитань – відповіді у виданні. 

Також мовили брати-письменники про майбутню екранізацію їхніх творів. Скажімо, анімація «Історії Незалежності України» ось-ось з’явиться в Ютубі, а Український культурний фонд готується до зйомок першого фільму за культовим збірником містичних новел братів Капранових «Кобзар 2000».

Дякуємо Братам Капрановим за цікаве спілкування, за книги. Нехай їх різносторонні плани втілюються у життя. Завжди раді бачити у Гощі.

 

Переглядів: 199 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: