Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 08:18
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Головна » 2021 » Жовтень » 13 » День Українського козацтва, День Захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці
12:52
День Українського козацтва, День Захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці

На врочисту зустріч до Гощанської центральної бібліотеки та центральної бібліотеки для дітей напередодні Дня Українського козацтва, Дня Захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці завітала молодь місцевої гімназії разом з педагогом Тетяною Шолодько та бібліотекаром Ларисою Пацурковською. На свято в книгозбірню завітала і директор КЗ «Гощанська центральна система публічно-шкільних бібліотек» Оксана Сливка.

14 жовтня – це свято християнське й національне, що символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. А ще : це свято не лише чоловіків, а й всіх, хто любить і захищає Україну, пишається її героїчною історією та шанує традиції й славу рідної землі.

Ведучі святкового культурно-освітнього івенту, бібліотекарі Ольга Федчук та Наталія Вознюк розповіли про історію, значимість для українців свят, провели конкурс майстерних художників та тематичну вікторину. Переможцями стала команда учасників «Сонечко», яка була відзначена призом книгозбірні. Для присутніх було презентовано пізнавальний відео ролик «Під Покровом Богородиці».

Згадали в цей день і про тих, хто одними з перших поїхали в 2014 році на Схід України боронити рідну землю від бойовиків і не повернулися живими додому. Їх -11, Героїв України, уродженців нашої Гощанщини. Це – Дмитро Оверчук з Шкарова, Сергій Левчук з Бабина, Микола Карнаухов з Бугрина, Володимир з Томілін з Малинівки, Андрій Тарасюк, Дмитро Козачонок з Курозван, Тарас Гарбарчук, Ігор Карабін з Гощі, Андрій Тивончук з Тучина, Юрій Рудик з Майкова, Олексій Капустян з Криничок. Вони не родились героями - були звичайними людьми. І в останню мить віддали найдорожче – своє життя.

В пам'ять про них працівники підготували та презентували присутнім відео ролик «Ти - солдат України, Ти – Герой України». Затим гімназисти ознайомилися з ілюстративною інсталяцією «Обличчя героїв АТО».

Зустріч була корисною, пізнавальною та врочистою. Про це свідчили зацікавленість, овації, позитивні емоції та вдячність молоді та Лариси Пацурковської.

Завітайте! Бібліотека чекає на вас!

Переглядів: 146 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: