Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 07:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Головна » 2014 » Грудень » 11 » «Стоп!» насильство!
16:40
«Стоп!» насильство!

  «Стоп!» насильство

           В рамках реалізації Національної кампанії «Стоп Насильство», 9 грудня в Гощанській центральній районній бібліотеці, була проведена профілактична година для учнів 9-10 класів Гощанської середньої школи, щодо запобігання насильства у сім’ях, в дитячому середовищі, та виховання у молоді толерантного ставлення у суспільстві.  Адже на даний час насильство в родині лишається однією з актуальних проблем українського суспільства.  

        

           В організації даного заходу взяли участь працівник з Районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Книш Ольга Василівна, яка розповіла про всю гостроту даної проблеми, та дала визначення таких понять, як «насильство», «види насильства», та «суб’єкти насильства». Сапальчук Марія Анатоліївна з районного відділу освіти провела з учнями школи  казково-правову вікторину та конкурс «Чи обізнаний ти з конвенцією ООН?», а також пропонувала учням знайти виходи із умовних ситуацій, які містять ознаки насильства. Діти були дуже активними, за що отримували солодкі подаруночки, найбільш відмітились кмітливістю Москальчук А., Гулюк І., Галецький М., Стецюк О.

     

    Після спілкування, учням було роздано анонімні анкети, в яких головним питанням було «Коли на твій погляд, можна фізично карати дитину?», більшість дітей відмітили, що карати дитину ні в якому разі не можна, а декілька відповідей були такими, що карати можна коли дитина: бреше, прогулює уроки, зіпсує щось інше, краде, вживає алкоголь, палить.

       Ще основним завданням бібліотеки було представлення виставки матеріалів з питань запобігання насильства. Виставка була озвучена провідним бібліотекарем  читального залу Гощанської ЦРБ Гуменюк Л.Д.

        У підсумку всі разом вирішили, що кожен з нас має право сказати «Стоп!» насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі!

 

Переглядів: 789 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: