Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 18:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Головна » 2017 » Січень » 23 » Соборна Сила України
12:07
Соборна Сила України

       День Соборності України – національне свято України, що відзначається щороку 22 січня. Соборність – це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави.
       22 січня 1919 року відбулося об'єднання двох суверенних українських держав - Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в одну самостійну соборну державу. Урочистий Акт злуки був проголошений Директорією УНР на Софійському майдані Києва.
      «Збулись мрії, заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.
Саме цій події книгозбірні району організували цикл масових заходів.
  Публічно – шкільна бібліотека – філіал с. Симонів представила для своїх користувачів книжкову виставку «На шляху до Свободи та Незалежності», на якій представлені книги та періодичні видання з історії України, на сторінках яких висвітлюється дана подія.
   
Також, з учнями одинадцятого класу Симонівської ЗОШ проведена вікторина на тему: «Сторінки минулого твого, Україно!». Метою проведення вікторини було виховання в учнів патріотизму, поваги до історичного минулого народу України, пропагування ідеї єдності.     

     До відзначення Дня Соборності України у ПШБФ с.Федорівка вчителем історії, Ярославою Леонідівною Гапончук, проведено круглий стіл «Єднання заради Незалежності". Під час засідання круглого столу відвідувачі мали можливість ознайомитися з новим розділом постійно-діючої книжкової виставки "Без верби і калини нема України" - "Єднаймося думкою і ділом" представленим бібліотекарем Ларисою Лазарець

   

        Історико-літературна викладка книг, на тему: «Україна – це отча земля, рідний край і велика держава» була представлена в бібліотеці-філіалі с.Франівка. Матеріали, представлені тут акцентували увагу на історичних фактах, що передували злуці; на русі за об’єднання, який наприкінці 1918 – початку 1919 року охопив майже всю Україну; нагадали про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Зверталася увага і на те, що і сьогодні існує загроза соборності та незалежності України. Знову гинуть кращі сини та дочки нашого народу – захисники вільної Української європейської держави. Але небезпека українців ще більше згуртовує, дає розуміння того, що саме в єдності наша сила і воля.

    

     Публічно – шкільною бібліотекою – філіал с. Чудниця оформлено книжкову поличку «Соборна Сила України».

       Центральна районна бібліотека розкрила полицю – історії «Нам берегти тебе Соборну і єдину, і нам твою історію творить».

   

Переглядів: 552 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: