Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 14:55
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Щоб додати необхідна авторизація

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Опитування

.

Революція гідності

.

Форма входу

Пошук

Друзі сайту



Гощанське об’єднання культури і дозвілля

Центральна бібліотека для дітей













Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Архів записів

Головна » 2014 » Лютий » 28 » ОСЬ І ВІН ПОВЕРНУВСЯ ЗДАЛЕКА...
16:54
ОСЬ І ВІН ПОВЕРНУВСЯ ЗДАЛЕКА...

ОСЬ І ВІН ПОВЕРНУВСЯ ЗДАЛЕКА...

               

Нещодавно Малинівка стала місцем зустрічі членів літературно-мистецького об’єднання «Веселка» з педагогічним та учнівськими колективами місцевої школи. Ця зустріч була приурочена відкриттю меморіальної дошки поета, уродженця Малинівки Миколи Шакури.


                  На відкриття був запрошений професор Рівненського державного гуманітарного університету Богдан Столярчук. Саме йому  та директорові місцевої школи Сергієві Пивоварчуку доручено урочисто відкрити меморіальну дошку Миколи Шакури. Сьогодні красується меморіальна дошка на шкільній будівлі поряд входу у бібліотеку, куди постійно приходив за книгами визнаний у краї поет.


         Надалі урочистості відбулися в приміщенні публічно-шкільної бібліотеки. Учні школи підготували літературні читання. Символічно прозвучав вірш «Повернення» у виконанні Д.Нестерук. Про життєвий шлях поета розповів Д.Зубко, прозвучали вірші М. Шакури «Рушник», «Відповідь», «Прошу у Бога», «Слово про Україну», «Я з вами».

            Поділилися спогадами про поета Миколу Шакуру директор школи Сергій Пивоварчук, автор книги «Коростятин», краєзнавець Олександр Міщук.

          Богдан Столярчук зізнався, що і в подальшому працюватиме над виданням творів Миколи Шакури, попередньо він уже видав три його книги. А ще професор подарував для бібліотеки нову книгу і картину, на якій зображений Микола Шакура. Особливий подарунок отримали і місцеві школярі, їм Богдан Йосипович подарував свої книги розміром із сірникову коробку.

          Наша бібліотека поповнилась кількома новими книгами, адже свої творчі доробки подарували члени літературно-мистецького об’єднання «Веселка» Микола Жакун, Надія Янчук, Олександр Форманчук та Петро Гуменюк.

         Усі учасники відвідали літературну вітальню, сфотографувались на пам’ять біля оформленої виставки « В малиновім передзвоні рідного краю », де були представлені твори М. Шакури та П. Нестерука.


Переглядів: 1253 | Додав: Bibl_ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: